Владимир Москов – кандидат за кмет на община Гоце Делчев, се срещна със спортната общественост

Снимка: Infomreja.bg

Спортистите изразиха благодарност за подкрепата от общината

Тази вечер в приятната обстановка на „Неврокоп арена“ кандидат – кметовете на община Гоце Делчев и и на село  Мосомище – Владимир Москов и Тодор Либяховски, се срещнаха със спортните среди в общината. На срещата присъстваха и много от кандидатите за общински съветници от листата на БСП.

В непринуден разговор с присъстващите кандидат – общинският кмет Владимир Москов сподели радостта си от постигнатото в областта на материалната база на спорта – откритата през изтеклия мандат зала „Неврокоп арена“, спортните площадки в селата Буково, Брезница, Мосомище и изграждащата се в момента във Второ основно училище в града. Предвижда се  модерна спортна площадка да има и в Трето основно училище „Братя Миладинови“. В общинския център отново ще има спортно стрелбище, като за целта общината ще подкрепи местното Ловно-рибарско  дружество.

Израз на общинската грижа за здравето и правилното физическо развитие на децата е безплатната за тях Спортна академия, в която тренират 300 подрастващи.

„Подкрепяме и ще подкрепяме всички клубове, както и частните инициативи. Няма да оставим клуб или индивидуален спортист заради средства да не привлича деца и да не участва в състезания. Ще разширим финансовата подкрепа за спорта. Когато има треньори, база и подкрепа, нещата вървят“, каза Владимир Москов.

Той поздрави треньорите за техните и на възпитаниците им успехи и подчерта, че занапред в града ще се провеждат още повече международни турнири, първият от които ще бъде голям балкански турнир по хандбал.

Кандидатът за общински кмет накратко запозна присъстващите и с постигнатото през изтеклия мандат по отношение благоустрояването на града и селата.

Кратки изказвания направиха кандидатите за общински съветници и Тодор Либяховски – независим кандидат, подкрепен от БСП. Като граждани и родители те също споделиха задоволството си от развитието на спорта в общината и изразиха готовност, ако бъдат избрани, да надграждат постигнатото.

Думата взеха треньори и спортисти. Всички благодариха на досегашния общински кмет и кандидат за нов мандат и на екипа му за вниманието към спорта. Те споделиха, че дори в областни центрове няма толкова добри условия за спорт, както в Гоце Делчев. 

„Ние трябва да подкрепяме турнирите и да даваме пример на тези, които идват след нас. Длъжни сме да отговорим на очакванията на хората. Не сме самодоволни от постигнатото. Очакваме нови предизвикателства!“, каза в заключение Владимир  Москов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK