Седмицата започна с 19 нови автомобила за полицията в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Две седмици след като бе открита обновената сграда на областната дирекция на полицията в Благоевград, автопаркът също придоби нов облик.

19 нови автомобила вече са собственост на ОДМВР-Благоевград, след обещанието на новия министър Младен Маринов.

„За материлано-техническото обезпечаване, от което има необходимост вътре сградата, ще държа се намерят повече пари, поетапно и първоначално със крайните нужди впоследствие и за тези, които не се толкова належащи. Но нека първо да започнем от екипировката на полицаите, от автомобилите, от средствата за лична защита, естествено компютрите за разследващите полицаи“, каза на откриването Маринов.

19-те автомобила са предоставени по европрограма – за гранична и областните дирекции, които имат външна граница с държави извън европейския съюз.

Вчера на церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи връчи 341 служебни автомобила.

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на България през есента на 2016 г.

Областните дирекции в Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция "Жандармерия" също имат нов автопарк.

Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK