България излиза на финала на "Евровизия"

Снимка: Eurovision.tv

"Евровизия 2018" започва в 22 ч. тази вечер в португалската столица Лисабон. На финала България е представена от групата "Екуинокс", която ще излрезе на сцената под номер 18.

Певците ще изпълнят песента "Кости" (Bones) в конкуренция с представители на още 25 държави – Франция, Италия, Германия, Великобритания, Испания, Португалия, Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия, Ирландия, Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения и Холандия.

По време на големия финал „Екуинокс” ще разчитат на подкрепата на българите в чужбина, чийто вот ще формира 50% от крайния резултат за България. Всички българи, които се намират в една от държавите-участнички в конкурса могат да гласуват за „Екуинокс”.

За целта трябва да гледат местната телевизия, която излъчва конкурса и да следват инструкциите за гласуване, изписани на екрана. Гласуването започва след края на изпълнението на последната песен и продължава 15 минути.

Гласуването за България се осъществява с изпращане на номер 18 като есемес на посочения от местната телевизия номер. Зрителите имат право да гласуват до 20 пъти от един мобилен номер.

Половината от вота на изпълнителите от 43 държави вече е ясен, тъй като снощи приключи финалът на журито. Днес решават зрителите. Тази година Евровизия се излъчва и в САЩ, Австралия, Китай и Казахстан.

Кои са „Екуинокс”? След супер успешните представяния на Поли Генова и Кристиян Костов през последните две години, сега не един, а петима изпълнители ще бъдат на международната сцена – това е новосъздадената група "Екуинокс" (Equinox).

Beautiful Mess на Кристиян Костов и If Love Was a Crime на Поли Генова спечелиха сърцата на милиони и се класираха в топ 5 през годините, в които участваха. Виновникът за успеха на цялостното представяне и на двамата изпълнители е именно продуцентът и композитор Борислав Миланов.

Тази година той създава групата "Екуинокс": Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел, Трей Кембъл и Жана Бергендорф. Това са певци с различна раса, произход, визия и сексуална ориентация с послание към света за толерантност и равенство.

Музикантите са репетирали изпълнението си в продължение на три месеца и продължават всеки ден. Представянето им е сравнявано с музикален видеоклип.

Пред bTV Миланов сподели, че полуфиналът е бил магично и невероятно изживяване за тях. "Това е форум, конкурс за музика и се радваме, когато има хубави песни да пеем и помним след това", посочи той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK