В България има остър дефицит на добри новини

Снимка: Infomreja.bg

„Добрите дела трябва да бъдат публични. В България има остър дефицит на добри новини“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с представителите на банковите институции, застрахователни и пенсионни дружества.

Гостите представиха на вицепрезидента своите сегашни и бъдещи социални проекти в сферите на образованието, културата, здравеопазването, екологията, подобряване финансовата култура на децата. Те разказаха и за инициативи като подпомагане на деца в неравностойно положение, на деца таланти или предоставяне на помощ за хора в пострадали от бедствия региони.

Според участниците, вицепрезидентът представлява институция, натоварена с различни социални и отговорни инициативи и затова изключително много разчитат на нея. От друга страна гостите споделиха, че  твърде малко се говори за благотворителните инициативи на банките.

Представителите на застрахователни, пенсионни дружества и банки предложиха на Илияна Йотова няколко идеи за нови и съвместни инициативи. Една от тях бе събирането на средства за специален фонд, в който да има налични средства в помощ на пострадалите още в първия ден след евентуално природно бедствие. Друго предложение, направено по време на дискусията бе осъществяването на глобална кампания за връщането на младите хора в България. Всички присъстващи се обединиха около факта, че имат нужда от институционална подкрепа, защото социалната им кауза е с национална значимост.

Друг важен акцент в разговора бе съдбата на сънародниците ни зад граница. „В момента сме в процес на изработване на интернет платформа, която да свърза българите по света, която да служи освен всичко друго и за споделяне на новините, случващи се в нашата страна“, заяви вицепрезидентът.

Илияна Йотова сподели, че е била докладчик в Европейския парламент по темата за финансовата култура на гражданите и предложенията от документа биха могли да бъдат използвани за стартиране на пилотен проект в България. Вицепрезидентът разказа и за своите бъдещи проекти за опазване паметниците от историческото ни минало.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK