Радев отговори на Гешев

Снимка: Прессекретариат

Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни

Във връзка с отправени журналистически въпроси за днешните публични коментари от страна на главния прокурор Прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията. За действията на прокуратурата президентската институция научи от медиите впоследствие.

Отправената покана към главния прокурор за среща с държавния глава е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента.

Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината.

По-рано през деня Иван Гешев разясни и защо е отклонил искане за среща с президента Румен Радев, както и с бизнесмена Валентин Златев.

„Не може главният прокурор да бъде привикван с SMS-си от едно лице, вероятно същия Митко, на когото вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на Антикорупционната комисия по отношение на съпругата му. Отговорът ми беше ясен“, посочи Гешев и допълни:

„Аз не се срещам с олигарси. Обаждане имах и от - мисля, че ... кой беше - как се казваше - Златев мисля, че беше. Аз с такива хора не се срещам! Аз съм обикновен човек и се срещам с обикновени хора. И ме интересуват проблемите на хората! Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора“, заяви Гешев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK