Радев от Кюстендил: Няма как антикорупционната комисия, контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов

Президентът Румен Радев на празника "Кюстендилска пролет", снимка: Infomreja.bg

Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който е специален гост на празника „Кюстендилска пролет“.

Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и другите органи да навлязат в старателно отбягване на властта. Много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона.

Защото няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, който е наложен от самия Цветанов. Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. И затова поредното, според мен, гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква, бяха думите на президента, запитан къде е изчезнал моралът в политиката, с оглед на последните имотни придобивки на управляващите.

Радев коментира накратко и създадения от него Стратегическия съвет като даде заявка, че този съвет не е партия, ролята на този съвет е ясно регламентирана в указа, с който съм го подписал. Това е търсене на идейна алтернатива, търсене на стратегическо решение за бъдещето на България.

Относно предстоящите избори и направените вчера назначения в състава на ЦИК, Радев каза:

Поканил съм на среща утре ръководството на ЦИК, за да обсъдим тяхната работа, която е изключително натоварена, и тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Дълговете на мюфтийството и за създалото се напрежение в обществото президентът призова:

Много по-важно е народни представители, управляващи, политици и особено ръководителите на вероизповеданието в България в никакъв случай да не спекулират с етническия мир, а да работят за единението на българския народ, не за неговото разделяне.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK