Радев готов да създаде партия, ако времето и обстоятелствата го налагат

Снимка: Infomreja.bg

Той се обяви срещу политизирането на кризата

Не трябва дебатът за коронавируса да се партизира. Това заяви президентът Румен Радев в предаването "Панорама" по БНТ.

По думите му, в дебата за пандемията не трябва да се търсят политически дивиденти. Трябва да сведем до минимум некомпетентното политическо вмешателство, категоричен бе държавният глава.

Правителството бяга след кризата и ръси пари на посоки, смята още Румен Радев. Развитието на кризата повече ще зависи от хората, а не от действията на правителството.

Той призова хората да спазват мерките, да спазват хигиена и да ограничат социалните си контакти. Трябва да пазим и медиците ни, защото те са на ръба на силите си, настоя държавният глава.

Президентът е убеден, че заедно ще се справим, въпреки хаоса на правителството. Той каза още, че не е иронизирал вируса, а тези, които го политизирали.

Държавният глава коментира случая в Естония с прекратената му визита.

Досега винаги съм имал отрицателни тестове и съм в добро здраве, обясни той. Радев получил съобщение в неделя следобед, че генерал Петров е положителен, но не от оторизиран държавен орган. Спазвам стриктно мерки за хигиена и дезинфекция, подчерта президентът.

Някой се е опитал да направи скандал със случая с Естония, според него.

Не съм против грижата за хората, а срещу лицемерието и евтиния популизъм, отчете Радев. Много хора са останали без работа, а бизнеси са фалирали. Бюджетът за догодина забравил полицията и медиците.

Положително е да се помага на хората. Но не трябва да не се мисли за приходите в бюджета. Мерки срещу бедността и корупцията иска още държавният глава. Отговорността ще се носи от следващите правителства, според него.

Без ясен план за реформи растежът ще е философски блян за властта, по думите му. Смяната на този режим е належаща, изтъкна той. За преговорите с Македония, той е на мнение,че трябва да отстояваме националния си интерес. Трябва да намерим решение, но трябва да стъпим на истината и историческите факти, убеден е президентът.

Смущаващо е мълчанието на българското правителство, изтъкна още Румен Радев. Той не се е разделил с Калоян Методиев заради празненството на БСП. Има много хора във властта, които искат да видят БСП разцепена, изтъкна президентът. Той не изключи възможността да създаде партия. Зависело от времето и обстоятелствата.

Управлението на Борисов захрани мощно задкулисието, според него. Затова трябва да се обединим като общество, подчерта държавният глава. Всеки с амбиции да управлява трябва да заеме ясни позиция, по думите му. Много време щяло да мине да се въведат демократични механизми след управлението на Борисов. Той не свиква КСНС заради липса на доверие.

Докато Радев гостува в "Панорама", пред сградата на БНТ се събраха и поддръжници, и противници на държавния глава, предаде bTV.

Присъствието на полицията е било засилено. Не се съобщава за инциденти. На излизане от сградата, Радев не е говорил пред репортери. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK