Протести и контрапротести в деня на Съединението

Снимка: bnr.bg

Очакват се демонстрации в София и Пловдив

,Протести и контрапротести бележат деня на Съединението. Големите чествания на празника днес са в Пловдив. Очаква се там редица политици да се съберат на едно място тази вечер.

В центъра на града полицията е обградила района, в който 80 доброволци от Комитет „Родолюбие” ще пресъздадат моменти от 6-ти септември 1885 г. На метри оттам се очаква да протече и антиправителствен протест под надслов „Национален поход за съединение”. Очакват се и членове на „Отровното трио” да се включат в протеста.

На площад „Съединение” ще има тържествената заря-проверка, а президентът Румен Радев ще произнесе слово. Всички граждани, които искат да присъстват на тържествената заря-проверка ще трябва да преминат през три пункта, на които ще бъдат проверени за оръжие и опасни предмети.

В центъра на София също се събират хора за контрапротест. Те са обединени под надслов „Граждански патрул „Ситняково”. На място те попълват анкета и подписка, която ще внесат в прокуратурата. В нея те настояват хората, които са инициирали агресивни действия на 2-ри септември, както и тези, които призовават към по-агресивни действия да бъдат установени и към тях да бъдат предприети съответните мерки. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK