Радев: Нагли са опитите за пожизнено управление на Борисов

Снимка: Infomreja.bg

„Управлението приключи морално, въпрос на време е да приключи и формално“

Народните представители по Конституция изразяват волята на народа, затова те трябва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна – оставка, служебно правителство и нови честни избори.

Това заяви президентът Радев преди откриването на учебната година във Военната академия „Г. С. Раковски“ 

За първи път сънародниците ни зад граница са обединени във всички големи градове в Западна Европа и Америка – те протестират. Тези нестихващи протести са вотът на недоверие към управлението. Не може проваленото управление на Борисов да води конституционни дебати, да продължава да определя бъдещето на страна и е цинично това управление да дарява на гражданите нова Конституция, която преди това погази, заяви Радев.

Според него управлението се е превърнало в символ на застоя и корупцията.

„Това управление приключи морално, въпрос на време е да приключи и формално.“

Според президента, времето подклажда агонията и яростта на гражданите.

Най-важното за депутатите е, когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те да не гласуват за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката на Кабинета, за да се сложи край на режима на Борисов, а не той да се бетонира зад експертен кабинет, който няма да нищо повече от марионетка на сегашния режим. Категорично експертен кабинет би бил измама, защото пак режимът на Борисов ще организира изброите, каза още президентът.

Той обяви, че има готов вариант за Конституция, но няма да го представи, докато не „види подадени оставки“.

„Нагали са опитите за пожизнено управление на Борисов.“

Според Радев, трябва да се гарантира машинното гласуване и дистанционно електронно гласуване на гражданите ни зад граница.

Ще инициирам професионален дебат за нов вариант на Конституцията, когато видя оставката, това е най-важната задача пред обществото – незабавна и безусловна оставка на Борисов, Гешев и честни избори, заключи Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK