Ген. Самандов - лицето на опита, почтеността и увереността в БСП-Гоце Делчев

Ген. Атанас Самандов е кандидат за общински съветник

Ген. Атанас Николов Самандов е кандидат за общински съветник от листата на „БСП за България“ в Гоце Делчев.  

Роден е в Гоце Делчев през 1955 г. Възпитаник на ПМГ „Яне Сандански“, а след това на Военното училище във Велико Търново и Военна Академия „Георги Раковски“. Завършил е Генералщабната академия в Русия.

Богатата му биография включва много ръководни военни длъжности, сред които: командир на поделение 28390 в Гоце Делчев, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада; началник на щаба на Сухопътни войски, командващ на Командването на съвместните сили на Българската армия, секретар по отбрана и сигурност на президента на република България.

Носител на два медала – за отличие и за заслуги в Българската армия, награден със знак за вярна служба под знамената 1-ва и 2-ра степен, носител на орден „За военна заслуга“ – първа степен.

Ген. Самандов, защо решихте да сте част от екипа на Владимир Москов?

На първо място, защото получих предложение да се включа в екипа, което приех с удоволствие. Считам, че да бъдеш общински съветник е обществена дейност, поради което станах част от гражданската квота на БСП. За мен работата на общинския съветник се крие в самото име – общински. Това може да бъде всеки един гражданин, който е натрупал достатъчно познания и житейски опит, които да приложи във вземането на решения, касаещи общината. Така, с действията си той помага за постигане на по-добри резултати, а това се отразява на благосъстоянието на хората в съответната община.

За мен пример за общински съветник е героят на Димитър Талев – Лазар Гаушев, описан в неговата четирилогия. Човек, който се бори за по-добър живот в родния си град и съгражданите си. Другата причина поради която реших да стана част от екипа е, че над 20 години отсъствах от града, завърнах се отново през 2017 г. и го намерих напълно преобразен в положителна посока. Това говори, че кметът Москов и неговия екип умеят добре да планират, организират и провеждат контрол, за да се постигнат тези отлични резултати. Смятам, че с опита, който имам като военнослужещ от 41 години, и след близо 3 години в държавната администрация на президента, мога да бъда полезен на хората в Гоце Делчев.

С какви конкретни теми бихте се ангажирали, ако бъдете избран за общински съветник?

Мога да се ангажирам с всички теми, които обхващат живота на хората и тяхното ежедневие, защото и аз съм един от тях. В последните години, като бивш военнослужещ, бюджетът който ми е бил делегиран от Министерство на отбраната е бил в размер десетки пъти повече от този на община Гоце Делчев, бих могъл да бъда полезен със своя опит. Отделно от това, в сферата на сигурността имам широки познания и мога да давам добри идеи и препоръки.

Като човек, който дълги години е живял извън родния си град и е пътувал много в страната и чужбина, как намирате Гоце Делчев днес?

Намирам го много променен в положителна посока. Хубавото е това, че се работи по квартали, а не на парче – има добро планиране, има стратегия. Не мога да позная някои от кварталите – улиците на Новия квартал, на квартал Средна, Косова махала. Прави впечатление, че всички училища са ремонтирани, санирани. Съвсем друг облик имат жилищните квартали „Дунав“ и „Юг“, които сега са много приветливи, а не така сиви и скучни.

Паркът е преобразен, поддържан, красив. Много ми е приятно когато гости на Гоце Делчев от страната споделят, че градът ни е много чист и хубав. На 12 октомври мои колеги, които в момента живеят във Варна, Бургас, Стара Загора, София, бяха на среща тук, в Гоце Делчев. Една от съпругите на мой колега сподели, че най-лошото на Гоце Делчев е, че в него няма нищо лошо. Това е една изключително висока оценка, защото е безпристрастна и се споделя от повечето хора, които гостуват в нашия град.

Имаме прекрасна природа, хубави хора, и добра инфраструктура, от нас зависи това положително развитие да продължи.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK