Радев: Изграждането на видеонаблюдение в област Благоевград ще даде повече сигурност на хората

Снимки: Община Благоевград

Изграждането на системи за видеонаблюдение в област Благоевград ще даде повече сигурност на хората. Това заяви на работна среща в Благоевград министърът на вътрешните работи, Валентин Радев.

На срещата присъстваха над 120 кметове и кметски наместници от областта. В рамките на проведения диалог  бе посочено, че между полицията и местната власт е изградена много добра комуникация, както и че в региона няма сериозни нарушения на обществения ред. Бяха обсъдени редица възможности за допълнително взаимодействие, както и проблеми, свързани със спецификата на региона.

Фокусът бе поставен върху изграждането на системи за видеонаблюдение в региона и свързването им с полицейските управления. По думите на министър Валентин Радев, това е един от начините за засилване на контролът и сигурността в малките населени места.

Другият начин за исканото от кметовете полицейско присъствие е пренасочването на служители там, където е необходимо, и с ресурса, с който съответната областна дирекция разполага – това е една от водещите задачи на професионалното ръководство, което прави анализ на криминогенната обстановка на базата на интерактивна карта.

Във връзка състоянието на пешеходните пътеки в Благоевград, кметът Атанас Камбитов коментира, че няма постъпили предписания, но в случай, че се бъдат направени такива, Общината ще вземе необходимите мерки, за да изпълни всички изисквания и да бъде подобрена пътната обстановка в града.

В рамките на посещението си в Благоевград, министър Валентин Радев проведе и работна среща с ръководния състав на областната дирекция, на която бе направен преглед на постигнатите от дирекцията резултати. Акцент бе поставен върху приоритетните задачи на министерството през настоящата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK