Радев: Има политици, които водят война с българската държавност

Снимка: Президентство

„Има политици, които водят война с българската държавност, сами виждате какви лъжи се тиражират в медиите. С дискредитирането на президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателството“. Това заяви държавният глава днес в отговор на журналистически въпрос. Румен Радев добави, че има опит да се приватизира европейската идея за лични политически цели.

„Колко струват техните евроатлантически идеи, след като деградират армията и заблуждават нашите съюзници? Какви европейци са тези политици след като допуснаха корупцията, бедността и несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите?“, попита президентът.

Румен Радев подчерта, че нашата корупция е видима и „отвъд океана“ и е отразена в доклада на Държавния департамент на САЩ. „Как да очакваме да бъдем приети в Шенген и в Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност“, добави президентът и посочи, че колкото повече се дават клетви към евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа.

В отговор на въпрос дали е провел среща с министрите по заръка на министър-председателя, президентът Румен Радев заяви, че ако премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му, то той трябва да инициира и съответните промени в конституцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK