Радев: Целта е институции и партии да търсят най-доброто решение в интерес на българите

Снимка: БТА

Очаква се до края на януари Радев да насрочи с указ дата за провеждане на парламентарните избори

БНР: Със среща с ръководството на партия „Има такъв народ" започнаха днешните консултации при президента Румен Радев с извънпарламентарните формации за обсъждане на организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Разговорите се провеждат при закрити врата. Лидерът на формацията Слави Трифонов не присъства на срещата.

Румен Радев отбеляза, че основната цел остава да се запази здравето на българските граждани и да се гарантира тяхното право на глас и доверие в честността а вота:

„Целта е всички заедно - институции и партии, да търсят най-доброто решение в интерес на българите, на запазване на тяхното здраве, на тяхното право на вот и на доверие в изборния процес. Така, че ние да имаме като краен резултат нормална избирателна активност и един легитимно избран парламент“.

Зам.-председателят на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви, че ще е съобразят с всяка дата за провеждане на парламентарните избори, която президентът определи:

„Искрено се надяваме да не се повлияете от, как да кажа, ясно е, че управляващите са изключително шумни и кресливи и използват всякакви начини за въздействие върху Вас, но в крайна сметка се надяваме, че ще вземете решение, което е необходимо и полезно за всички български граждани за една политическа партия, независимо коя е тя“.

„Просто обменихме мисли и каквато и дата да реши президента, ние ще се съобразим, защото той е президентът на България“, каза Йорданов след края на консултациите.

Последва среща с ръководството на обединението „Демократична България“. В началото на разговора беше изтъкната необходимостта да се гарантира, че грижата за здравето няма да повлияе върху честността и прозрачността на изборния процес.

Съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов предупреди:

„Основният риск на предстоящите избори се състои в това, че ще бъдат организирани от корумпираната Борисова държава и затова е необходимо да призовем колкото се може по-широки обществени кръгове да участват в контрола и наблюдението и контрола върху тяхното провеждане“. 

Днес държавният глава се среща с още формации - гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и партия „Възраждане“.

Вчера той прие ръководството на Централната избирателна комисия и Националното сдружение на общините.

Консултациите започнаха на 5 януари със среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и здравни експерти.

Очаква се до края на януари Радев да насрочи с указ дата за провеждане на парламентарните избори. 

 

КОМЕНТАРИ

Mr Hudson01:43 - 10.01.2021
Честита Нова година, Добре дошли в 2021 г. Можете да кандидатствате за заем само с 2% лихва на година в NOVA GLOBAL FINANCE, за да започнете годината. Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочаквани разходи, с които да се справите, Заем от NOVA GLOBAL FINANCE е рентабилният начин за осъществяването му. Nova Global Finances са гъвкави: можете да вземете назаем до 10 милиона евро, с подходящ период на изплащане от 1 до 30 години. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидация на дългове, които могат да бъдат адаптирани към вашите променящи се нужди и обстоятелства при 2% лихва. Какво получавате:  Незабавен достъп до вашите средства след одобрение  Конкурентни лихвени проценти  Гъвкави условия за изплащане  Възможност за по-бързо изплащане на заема (допълнителните плащания намаляват капиталовата сума на заема)  Лесно одобрение, ако се нуждаете от допълнителни средства  Можете да кандидатствате за заем на вашето удобно място и време Как да кандидатствам: Кандидатстването за заем е бързо и лесно! Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем в Nova Global Finances и изискват повече информация за КАК ДА ПРИЛОЖИТЕ, трябва да ИЗПРАЩАТЕ ИМЕЙЛ на ([email protected]) ИЛИ да се свържете с г-н Елиът на whatsApp: +31642117819 за повече информация и устни брифинги. T & C’s Apply. Елиът Хъдсън Старши мениджър на заеми
Ванката00:03 - 10.01.2021
Простакът Славчо го няма на срещата, защото не може да си занесе там аутокюто.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK