Радев: Бягствата от затвора са единични случаи, мен ме интересува тенденцията

Валентин Радев, снимка: Infomreja.bg, архив

Бягствата от затвора са единични случаи, мен ме интересува тенденцията. Това заяви в ефира на БНТ вътрешеният министър Валентин Радев.

Те са факт, но трябва да помислим дали броят им се увеличава, или намалява спрямо преди, посочи министърът на вътрешните работи.

Радев коментира и бягството на пловдивския затворник. Силовият министър заяви, че това е сериозна полицейска грешка. Предстои проверка на обстоятелствата и какво точно се е случило, увери Радев. Той изтъкна, че последните 5-ма избягали затворници за заловени.

Радев вижда грешка в действията на полицията като причината за побоя в Ботевград. Тепърва предстои да се види какво са направили тези, които са вдигали шум, обясни вътрешният министър. Не са премерени силите на полицията, смята Радев.

Той казал на полицаите "много добре трябва да знаете границата, вие трябва да сте подготвени, трябва да внимавате", обясни министъра и добави, че оръжия не са използвани. Ние търсим нашите грешки, а те са непремерено насилие, изтъкна силовият министър.

Радев призна, че не са успели да опазят Владимир Пелов.

По повод темата засегната на обсъждането на вота на недоверие за липсата на полиция в малките населени места, Радев обясни, че не е възможно да насити с полиция абсолютно всичи населени места, но навсякъде се правили проверки.

Проблемът не бил липса на желаещи да стават полицаи. Имало проблем в някакъв момент, но сега кандидатите за полицаи са достатъчно.

"Ние трябва да подберем най-добрите", заяви Радев. И допълни, че става дума за чисто физически критерии.

Петър Низамов - Перата не е тежко ранен, няма опасност за живота му, обясни Радев. Той добави, че един куршум е останал в тялото на Низамов.

Низамов бе прострелян късно снощи в Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK