Двама работници загинаха на обект от новостроящ се участък на „Хемус“

Снимка: АПИ

На строежа край с. Буховци се е срутил част от виадукт

Двама работници са загинали при трудова злополука на новостроящ се участък от автомагистрала "Хемус" край търговищкото село Буховци.

Инцидентът е станал около 10:30 ч., няма други пострадали, предаде БТА. Работата на обекта за днес е преустановена, съобщи на брифинг окръжният прокурор Диляна Стоянова.

На строежа край с. Буховци се е срутил част от виадукт - бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници.

Починалите на място (42 и 51 г.) са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият - от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище.

Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража, както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

Мястото е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

По думите на Градинарова фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня.

Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката. /Dariknews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK