Изграждат православен храм в ж. к. „Бистрица“

Снимка: Infomreja.bg

От Община Дупница подготвят още няколко обекта за проектиране

Да се изготви тръжната документация за възлагане проектирането на православен храм в района на ж.к. „Бистрица“ в Дупница, разпореди кметът на Общината инж. Методи Чимев. Около 80 кв.м. храм и прилежащи площи е заданието, по което ще се заложат условията, при които ще кандидатстват впоследствие желаещите. Сумата заложена за тази дейност е 12 000 лв с ДДС.

 От Община Дупница подготвят още няколко обекта за проектиране, които да бъдат включени в една обществена поръчка при избор на изпълнители. Това са локални платна и зауствания по Е 79 при автокъщите и водоснабдяване на Северна промишлена зона, с обща стойност на тези два с прогнозна стойност около 70 000 лв с ДДС.

"Идеята за църковен храм в най-големия жилище квартал не е от вчера, и стартираме процедурата по реализацията, тъй като отнема време преди същинските дейности. Що се касае до изграждането на локално в района на главен път Е 79 между Пиперево до Блатино то е наложително с цел предотвратяване на ПТП-та.

Това е районът на автокъщите и движението на влизащи и излизащи на Е 79 е много интензивно и крие сериозни опасности от катастрофи. Другата дейност от заданието е и осигуряване водоснабдяване на автокъщите", коментира инж.Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK