Работници от обувна фирма неполучили възнагражденията си търсят справедливост

Снимки: Infomreja.bg

Работници от обявената в несъстоятелност дупнишка фирма “Абонданца" с италиански собственик, неполучили възнагражденията си за период от два месеца търсят справедливост.

Те се обърнаха за съдействие към председателя на БСП – Кюстендил Росен Раденков, Инспекцията по труда и местните медии.

„Вече не издържаме. Да ти се подиграват и да ти показват постоянно, че си нищо в собствената ти държава, това е ужасно. Имаме да получаваме по две заплати. Това не се случва за пръв път.“,  каза пред медии един от потърпевшите Йордан Маринов.

Работниците са твърдо решени да търсят правата си до край, като разчитат този път държавата да се намеси всячески.

 „Нито сме си получили заплатите, нито знаем какво се случва. До кога държавата ще позволява да се регистрира фирма, на която капитала е 100 лева? Ще продължим да се борим за правата си, защото така не може.“, допълни Гергана Банева.

Лидерът на БСП в Кюстендил Росен Раденков заяви, че застава категорично зад исканията да работниците.

„Недопустимо е да работиш в собствената си държава и да не можеш да си вземеш трудовото възнаграждение месеци наред. Ще търсим съдействие и от омбудсмана на РБългария Мая Манолова. Ще отнесем въпроса до Инспекцията по труда, в зависимост от резултатите ще предприемем действия с помощта на наши депутати, които да осигурят на хората възнагражденията, които със сигурност са заработени.“, бе категоричен Росен Раденков.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK