Работна група следи проектите по програма „Растеж и устойчиво развитие“ в Кюстендилско

Иван Каракашки, снимка: infomreja.bg, архив

Със своя заповед областният управител на Кюстендил Иван Каракашки назначи работна група, която да следи за изпълнението на проектите по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

Дейността на работната група е свързана с наблюдение и анализ на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти, както и с контролиране и подпомагане на своевременната организация за провеждане на процедурите по Закона за обществените поръчки от общините бенефициенти.

В рамките на две седмици специалисти от администрацията извършиха необходимите проверки по места и излязоха със свои констатации:

По проект „Многофункционална спортна зала Марек“ на стойност 4 500 000 лв. Община Дупница е сключила договор с фирма изпълнител и строителството е започнало. Договорът е от дата 03.07.2014 г., като в него е регламентирано, че срокът за изпълнение е 405 календарни дни и започва да тече от датата на подписване на протокола за откриване на строителната площадка и определяне на строителната линия и ниво на строежа.

По проект „Реконструкция и основен ремонт на улици в община Сапарева баня, подобект улица „Венелин“ и улица „Христо Ботев“, село Сапарево" на стойност  300 000 лв. е сключен договор с фирма изпълнител, подписан е протокол за строителна площадка и определяне на строителна линия. Налице е забавяне поради влошени метеорологични условия, което е удостоверено надлежно. Обектът ще бъде завършен до края на месец октомври.

Договор с фирма изпълнител е сключен и по проект на Община Невестино „Допълнително водоснабдяване на село Невестино от село Мърводол в 30/34 м. „Топилата“ до водоем в махала „Синурска“ и от водоем м.“Синурска“ до съществуваща водопроводна мрежа на село Невестино" на стойност  927 184 лв. Строителството се изпълнява съгласно действащата нормативна уредба.

В Община Кочериново се реализира проект "Извършване на ремонтни дейности - асфалтиране на част от уличната мрежа на град Кочериново“  на стойност 700 000 лв. Асфалтирани са 6 улици, на две от тях е сменен водопроводът и е извършено частично асфалтиране на околовръстен път.  Дейностите са завършени в срок. Извършено е плащане.

Дейностите по проект "Подобряване на инфраструктурата,  благоустрояване на населените места на територията на Община Бобошево“ на стойност 1 000 000 лв. ще бъдат приключени в уговорения в договорите срок. Към датата на проверката са изпълнени 90% от дейностите. Съгласно сключения договор № 44/28.05.2014 г., с предмет изграждане на канализационната мрежа на с. Блажиево, с. Слатино, с. Усойка, срокът е 6 месеца, считано от датата на подписване на протокол по Наредба № 3 за съставяне на актове и протоколи по време на строителство. До 10 дни ще бъде завършен и последният обект в село Слатино.

Предстои да бъдат посетени на място обектите в Общините Трекляно и Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK