"Младежко европейско общество" проведе кампания в гр. Благоевград

Снимки: Сдружение "Младежко европейско общество"

Обхващат се над 500 младежи на възраст между 15 и 29 години от населени места в област Благоевград

Сдружение "Младежко европейско общество" проведе кампания “Време е” в гр. Благоевград като част от проект „Време е за действие!”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта. 

По време на кампанията бяха раздадени информационни брошури с детайлна информация за проекта, а също така и различни полезни резурси за младите хора. На място бе давана информация за това как младежите могат да развият способностите си. Членове на Сдружението и доброволци промотираха сред жителите на града доброволчеството и младежката работа.

„Кампанията „Време е“ цели насърчаване на младите хора за изразяване на идеи за промяна по наболели въпроси, касаещи техния регион, запознаване с доброволчеството, младежката работа и предприемачеството“ каза Александър Петков, ръководител на проекта.

Проектът “Време е за действие” има за своя основна цел да осигури качествено обучение на млади хора от населени места в област Благоевград, като ги запознае с теми като доброволчество и младежка работа и им помогне да развият свои умения за предприемачество, кандидатстване за работа и насърчаване за собствена инициативност и личностно развитие.

По време на проекта ще бъдат реализирани 8 /осем/ обучения и 4 /четири/ кампании. "Обученията ще бъдат двудневни и ще обхванат различни тематични модули, с които ще успеем да повишим информираността и капацитета на младите хора от областта, а също така ще им помогнем да намерят начин за справяне с различни младежки проблеми. Ще повишим знанията на младите хора и ще им дадем насоки и възможности за участие в процеса на решаване на значими социални въпроси. Кампаниите ще дават детайлна информация за проекта, а също така ще включим и различни полезни ресурси за младите хора", разясни Петков.

На място ще бъде давана информация за това как младежите могат да развият способностите си. Ще бъде промотирано доброволчеството и младежката работа.

Всички дейности се извършват от висококвалифициран екип, които работят заедно с ръководителя на проекта с цел качественото му изпълнение.

По време на проекта се обхващат над 500 младежи на възраст между 15 и 29 години от населени места в област Благоевград без разлика в техните социални, имуществени, политически, етнически или религиозни различия в т.ч. млади хора в неравностойно положение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK