Кметът Ревански благодари на огнеборци, горски и доброволци за потушаването на големия пожар в Белица

Кметът на Белица, Радослав Ревански, снимка: Infomreja.bg

Кметът на Община Белица, Радослав Ревански, най-сърдечно благодари на Доброволно формирование - Белица, с ръководител Лазар Лардев, ДГС - Белица, с директор инж. Иван Богданов, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Разлог, с началник гл. инспектор инж. Костадин Атанасов Добрев, за своевременно предприетите мерки за потушаване на големия пожар в Белица.

Пожарът избухна към 17.45 ч. вчера в имота на семейство Фатиме Весалова и Ахмед Талип от град Белица, изпепелил до основови къщата, плевнята и селскостопански животни. Общо пет пожарни на РСПБЗН-Разлог, УПБЗН-Якоруда, ДГС – Белица и Доброволното формирование – Белица, са се отзовали веднага на пожара и в продължение на часове са се борили с огнената стихия, която всеки момент е можела да засегне намиращите се в непосредствена близост къщи и плевни в улицата на развихрилия се пожар.

„За съжаление, огънят е унищожил почти всичко на семейство Фатиме Весалова и Ахмед Талип, но благодарение на проявения професионализъм и мъжество на огнеборците: гл. инспектор инж. Костадин Добрев, инж. Иван Богданов, Илчо Кондаков, Лазар Лардев, Алиш Каписъски и служителите на РСПБЗН-Разлог – Тодор Тодоров, Росен Татарски, Асен Коцаков, Любчо Джолев, Стефан Кирилов, и служителите при УПБЗН - Якоруда – Борислав Бучков, Атанас Рачовичин, Муса Мусов и Ахмед Манзурски, къщите и селскостопанските постройки на съседите са спасени и е предотвратена още по-голяма трагедия. Така доказваме слогана, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“, споделия Радослав Ревански.

Нека всички, които могат, да се отзоват на помощ с парични и други средства - къщен инвентар, доброволен труд и др. за възстановяване на изгорялата до основи къща.

Междувременно в Белица започна кампания в подкрепа на останалото без дом младо семейство.

Средствата могат да бъдат преведени на личната банкова сметка на:

Фатиме Весалова
IBAN BG06STSA93000008736675 
BIC STSABGSF
Банка ДСК - клон Белица
Титуляр: Фатиме Мустафа Весалова

Всеки, който направи паричен превод на посочената банкова сметка да запише като основание ДАРЕНИЕ, за да се избегне такса.

В читалище „Георги Тодоров 1885“ - гр. Белица, е организиран и списък на дарителите. Всеки, който желае да дари по-малка парична сума, ще бъде записан с внесената от лицето сума и подпис. Списъкът с набраните парични средства ще бъде представен на семейството.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK