Повод за радост! Осветиха започнатия преди 25 години храм в кюстендилското село Ябълково

Снимки: mitropolia-sofia.org

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе извършено пълното освещение на новоизградения храм в с. Ябълково, Кюстендилска духовна околия, посветен на св. Георги Победоносец.

Храмът, който е граден 25 години бе осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Генади Генадиев, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, ставрофорен иконом Николай Николов, иконом Йоан Чикалов, протойерей Иван Янчовичин, йеродякон Вартоломей, дякон Георги Читалов и дякон Лука Китин.

След тържественото освещаване на храма и по време на светата Литургия, за йеродякон бе ръкоположен брата на Балшенската света обител, край София монах Тимотей.

След богослужението Белоградчишкият епископ Поликарп произнесе слово, в което насърчи вярващите християни, преизпълнили храма, да бъдат изпълнени с Пасхална радост във Възкръсналия Господ Иисус Христос и да подражават на добродетелите на патрона на храма св. Георги Победоносец и Чудотворец.

Той изказа искрена топла благодарност на всички дарители, спомоществуватели и ктитори на новоизградения храм от името на Негово Светейшество и молитвено пожела Бог па своята богата милост да им въздаде хилядократно за добротата и благодеянията.

Епископът поздрави и кмета на гр. Кюстендил Петър Паунов, както и кмета на село Ябълково за подкрепата и благоволението за издигането и освещаването на храма.

Празникът по освещаването на храма в с. Ябълково приключи с благославяне на хлябове, които бяха раздадени на присъстващите за здраве и благословение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK