Кметът на Митиново дава 1000 лв., ако ерген се задоми до 8-и март

Снимка: Infomreja.bg

От години насам никой в петричкото село Митиново не остри уши щом чуе за сватба

Наградата Венцислав Георгиев обявил в деня на влюбените, когато решил, че на селото му трябва сватба, тъй като там от години не е сключван брак, предаде NOVA.

Сега кметът се надява с паричната награда да се излъже поне една двойка и в центъра на селото да се извие кръшно сватбено хоро. За да се вземат парите, единия от младоженците трябва да е жител на Митиново.

От години насам никой в петричкото село Митиново не остри уши щом чуе за сватба. На младите хич не им е до женитби и затова ергените и неомъжените дами в селото вече са над 50. Това направило неприятно впечатление на кмета Венцислав Георгиев и в голямото си желание в някой от кварталите да се чуят зурлите и тъпана, той решил да насърчи сключването на брак.

„И затова обявих така един солиден бонус, който да се опита да ги стимулира по този начин – бонусът е 1000 лева, горе долу над една моя заплата. Мисля, че мога да си го позволя и това ме накара”, споделя Георгиев.

Местните младежи обаче засега не искат и да чуят за Менделсон. От време на време само подпитват кмета дали наистина ще си спази обещанието, ако някой ерген изглади панталона и  сложи костюма.

„ Малко е на шега, но малко е и на сериозно, но наистина питат момчетата дали не се шегувам. Но заявявам категорично още веднъж, че това е истина.  Дори ако някой реши и кум мога да му стана, но само да има желание”, казва още кметът.

Той е решил да отпусне 1100 лева за момците, които успеят да доведат жена от друго село, защото това според него ще допринесе за развитието на Митиново.

„Бонусът е да могат да доведат един вид домозет, тук да дойдат да живеят, да може селото да се развива, да нараства броят на жителите”, обясни Георгиев.

В селото кметските пари за сватба оживено се коментират. И всички чакат да видят дали до 8 март някой ще мине под венчило и ще си спечели пари, поне за един меден месец.

„Днешната младеж са малко, не искам да използвам по-грубички думи, саможивляци. Те просто не искат да се грижат за друг човек, наблюдавам го. Аз съм от едно поколение, което от по-подрастващите, по не възрастно, но при нас беше съвсем различно, днешните не искат да имат ангажименти към половинки, да се грижат за друг”, смята Георгиев.

Младите хора в Митиново не само, че не искат халки на пръста, но и не искат въобще да отговарят на сватбени въпроси. За тях „Докато смъртта ни раздели“ е само реплика от романтичните сериали и обет не биха дали на никой. А кметът упорито си чака кандидати за обещаната премия. Като все пак се надява да няма финален наплив от младоженци.

„Затова съм дал срок. Мисля, че времето няма да позволи 50, защото ще се опъна и аз, няма да издържа и аз на 50, така че затова съм дал срок до 8 март”, обясни кметът.

В Митиново нямат ритуална зала. Поп обаче може да се викне и церемония в селото казват, че бързо могат да организират. Стига да се намерят двама луди и стотина гладни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK