Яворов препъна гимназистите от Кюстендил на матурата по български език

снимки: infomreja.bg

Произведението "Заточеници" на Яворов „препъна” гимназистите” в Кюстендил по време на матурата по български език и литература. Учениците писаха по темата, като трябваше да изберат между есе и интерпретативно съчинение. „Не сме доволни  от изтегления вариант за автор”, коментираха след изпита ученици. „Надявахме се да се паднат Иван Вазов, Елин Пелин или Христо Ботев”, казват други зрелостници.

1 151 ученици от Кюстендилска област се явиха на матурите. В общината те се провеждаха в 6 учебни заведения, като с останалите ученици не се провеждаха занятия.

Интерпретативното съчинение бе предпочетения вариант за описване на зададената тема - "Изгубената родина". Съдържанието на писмената форма варираше от половин до 4 страници.

Учебните заведения, в които се провеждаше зрелостния изпит, бяха Езикова гимназия, гимназия "Неофит Рилски", Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев", Професионалната гимназия по туризъм, Професионалната гимназия по лека промишленост и Професионалната гимназия по селско стопанство.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK