Бъдещи педагози от ЮЗУ и ученици се обединиха в каузата "Повярвай в доброто"

Снимка: ЮЗУ

За четвърта поредна година студенти от втори курс на Факултета по педагогика се обединиха в името на благородна кауза. В тазгодишната инициатива, която премина под мотото "Повярвай в доброто" участваха ученици от VIII СУ "Арсени Костенцев" и XI ОУ "Христо Ботев", Благоевград.

Благодарение на благотворителния базар, който се проведе в рамките на коледния концерт "Повярвай в доброто", бяха събрани 1076 лева.

Предметите, сувенирите, сладкишите, коледните картички, предложени на базара, бяха продукт на желанието, усилията и срачните ръце на ученици, учители, родители, студенти от Факултета по педагогика. Събраната сума ще бъде дарена на нуждаещи се ученици от двете училища. Сред тях е и Йоан от 7а клас в XI ОУ "Христо Ботев", за когото педагогическият колектив на училището прави кампании, с цел осигуряване на средства за лечение.

Превърналото се в традиция коледно благотворително тържество на  второкурсниците от Факултета по педагогика, осигури през миналата учебна година сума за подпомагане на тяхната колежка Невсе Арнаут. През учебната 2016/2017 г., парите събрани по време на инициативата, бяха насочени за подпомагане на жителите на Хитрино, пострадали във влаковата катастрофа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK