Ястия от 19 държави представят на кулинарен фестивал в АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Американският университет в България ще се превърне за шест дни в миникарта на света. Представители от 5 континента ще се забавляват и преоткриват по време на традиционната Международна седмица, която стартира тази вечер в Академичен център „Балкански” с дебат „Двупосочна магистрала: Да напусна или да остана в родината си“.

Едно от най-атрактивните събития по време на седмицата е Кулинарният фестивал. Вкусни гозби от екзотични държави примамват сетивата, а кулинарите-студенти се радват да покажат на посетителите вкусотии от родните си места. Тази година на фестивала ще бъдат изложени ястия от 19 държави, сред които Холандия, Бразилия, Монголия, Грузия, Украйна, Русия и САЩ.

Международната седмица се провежда за четиринадесета поредна година в АУБ, по време на която благоевградската общност ще има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

Американският университет в България е едно от малкото места в света, където се обучават студенти от 40 страни. Те живеят и учат заедно, споделят грижите и мечтите си. Времето, прекарано заедно в студентските общежития, им дава възможност да се опознаят и да разберат, че младите хора по цял свят споделят едни и същи стремежи и желания. Според студентите на Американския университет в България, истината за добро разбирателство се гради върху „откриване на приликите и толерантност към различията”.

 

Програмата на Международната седмица в АУБ включва следните събития:

 

∙ 17 февруари, 19.00 ч., Академичен център „Балкански”, аудитория „Андрей Делчев” – Презентация на различни държави под надслов „Митове и легенди. Най-красивите приказки от моята държава”.

∙ 18 февруари, 19.00 ч., Академичен център „Балкански”, аудитория „Андрей Делчев” – Дебат на тема: „Двупосочна магистрала: Да напусна или да остана  в родината си“.

∙ 19 февруари, 19.30 ч., Студентски център „Америка за България“ – Представяне на традиционни игри от различни държави.

∙ 20 февруари, 19.45 ч., Студентски център „Америка за България“, театрална зала – Вечер на талантите. Разнородни таланти, свързани с държавата, от която участниците идват, или просто талант, от който са горди, ще покажат студенти и гости на събитието. Проф. Мелъди Гилбърт и проф. Марк Уолман ще бъдат водещи на програмата.

∙ 21 февруари, 19.00 ч.,Студентски център „Америка за България“ – Уъркшоп за езикови умения.

∙ 22 февруари, 18.00 ч., Студентски център „Америка за България“, спортна зала – Международен кулинарен фестивал. Студенти ще представят традиционни гозби, приготвени от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK