Постоянен арест за мъж, отправял закани за убийство спрямо деца и възрастни в Лъжница

Снимка: Infomreja.bg

Обект на агресията станали децата и персоналът на детска градина „Мечта“

Вчера, 06.11.2019 г., съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Гоце Делчев, за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ш.М. (на 27 години).

Досъдебното производство по случая е било образувано седмица по-рано във връзка с извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 Наказателния кодекс – закана с убийство против личността.

В хода на разследването, в качеството на обвиняем е бил привлечен Ш.М. На 28.10.2019 г., в с. Лъжница, област Благоевград, чрез социалната мрежа „Фейсбук“, той се заканил с убийство спрямо Н.К. от същото село, както и на нейното семейство, деца и учител в детска градина „Мечта“.

Освен отправените от мъжа заплахи за саморазправа спрямо двамата възрастни, той заявил, че „ще стреля с оръжие по децата и персонала, ще превърне детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата около детската градина“.

Към настоящия момент са разпитани директорът и учител в учебно-възпитателното заведение, които са обяснили за отправените им закани чрез видеоклипове по Интернет. Същите били излъчени на 27.10.2019 г. и гледани на следващия ден, а впоследствие са били приобщени към делото. Според изготвената видеотехническа експертиза, въпросните материали съдържат над четиридесет закани, като голямата част от тях са за убийства. На тях обвиняемият в детайли и с агресивен тон обяснява как ще ги извърши.

От показанията на близките на обвиняемия М. се установява, че той е имал обезпокоителни промени в психическото си състояние, поради което са били взети мерки, свързани с лечението му. Същият е посещавал трима психиатри, като понякога състоянието му се подобрявало.

Последният път е бил при психиатър през м. август 2019 г., след което не е отишъл на контролен преглед. С оглед проявата на агресивно поведение от негова страна се налага извод, че лечението му не е било проведено съобразно лекарските предписания. На свой ред, отправените закани биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им у пострадалите лица.

Съдебният състав е приел доводите на прокуратурата относно опасността обвиняемият Ш.М. да се укрие, за да избегне наказателно преследване. Мъжът често пътувал извън страната, където работел по няколко месеца.

 

КОМЕНТАРИ

123408:24 - 08.11.2019
Цвети, за триъгълника между краката ти ли говориш?
Рач Комар06:29 - 08.11.2019
Рибанска учителка запушва устите на малките ученици с тиксо
Попа Саитков20:44 - 07.11.2019
А в Рибново учителката по английски запушва на малките ученици с тиксо!?...
Джем14:43 - 07.11.2019
Говори за себе си долнопробно същество

FACEBOOK