Община Благоевград със специален подарък за новородените

Снимки: Община Благоевград

Отбелязаха Бабинден в двете болници в града

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – „ПУЛС Благоевград“ и МБАЛ-Благоевград, в чест на Деня на родилната помощ.

Първото бебе за 2020 година Калоян Димитров е роден на 2 януари в Многопрофилна болница за активно лечение „ПУЛС Благоевград“.

Кметът инж. Румен Томов и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева лично поздравиха екипa, в чийто ръце е поел първия си дъх новороденият Калоян. На тържествената церемония присъстваха началникът на акушеро-гинекологията д-р Любомир Малчев, колегите му д-р Зоя Попова и д-р Антоанета Баракова.

В чест на празника,Община Благоевград подарява на АГ отделението фетален монитор - апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции.

Кметът инж. Румен Томов се срещна лично и с колективите на акушеро-гинекология и неонатология в МБАЛ-Благоевград. Акушерката Ани Атанасова поздрави кметa и присъстващите на ритуала със стихотворение, посветено на най-святото – раждането на нов живот и поемането на първия дъх от новороденото. Извършен бе и ритуалът поливане на акушерки от майки.

Акушер-гинекологът с над 40-годишен опит в родилна зала д-р Лидия Калоянова разчупи питка за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и медицински сестри, както и бъдещи акушерки, които се обучават в ЮЗУ “Неофит Рилски“.

Община Благоевград подарява фетален монитор и на МБАЛ-Благоевград.

По случай Деня на родилната помощ - 21 януари ,кметът инж. Румен Томов пожела на акушер-гинеколозите от двете болници здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната професия посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

Днес в 16,00 часа инж. Румен Томов ще посрещне в кабинета си родителите на първото бебе за 2020 година и на последното бебе за 2019 година. И двете бебе са момченца и носят името Калоян.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK