Ясни са министрите от служебния кабинет

Снимка: Sofia Photo Agency, архив

Четирима вицепремиери вероятно ще има в служебния кабинет на Огнян Герджиков, научи "БАНКЕРЪ". Досегашният международен секретар на БСП Деница Златева ще бъде вицепремиер по председателството на ЕС в служебния кабинет. 

Другите вицепремиери ще бъдат ген. Стефан Янев, който ще бъде министър на отбраната, проф. Илко Семерджиев, който ще е и здравен министър и Малина Крумова, която поема управлението на еврофондовете.

Министър на финансите ще бъде Кирил Ананиев, който бе зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

Доц. Теодор Седларски поема икономиката. Той е декан на Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Правосъден министър ще е професорът по административно право от Софийския университет проф. Мария Славова. Тя е и главен редактор на списание "Правен преглед".

Външен министър ще бъде настоящият посланик на България в Берлин и бивш шеф на кабинета на Симеон Сакскобургготски Ради Найденов. МВР ще поеме бившият директор на областната дирекция в Пловдив Пламен Узунов. 

Министерството на околната среда ще оглави Ирина Костова. Министър на туризма ще е Стела Балтова, която е била зам.-председател на Държавната комисия по туризъм.

Регионалното министерство ще бъде поето от Цвета Тимева. Досегашният зам.-председател на Държавния резерв Гълъб Донев ще бъде социален министър.

Министър на образованието ще бъде проф. Николай Денков, който бе зам.-министър с този ресор в служебното правителство на проф. Георги Близнашки и във втория кабинет на Бойко Борисов.

Министър на транспорта ще бъде зам. генералният директор на НКЖИ Христо Алексиев. Енергетиката ще поеме Николай Павлов, който е бил изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД. 

Министър на земеделието е приел да бъде доц. Христо Бозуков, който бе председател на Селскостопанска академия. Служебен спортен министър ще е проф. Даниела Дашева, бивш заместник-ректор на Националната спортна академия. 

Актьорът и режисьор Рашко Младенов ще бъде министър на културата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK