Яне Янев се кандидатира за кмет на Сандански: Никой друг не може да се справи с феодалния режим на Тотев

Яне Янев, снимка: Infomreja.bg, архив

Лидерът на РЗС Яне Янев се впуска в кметската надпревара в Сандански.

"Партийното решение бе взето преди дни, но си спазихме обещанието да го оповестим официално днес, навръх Илинден, коментира пред ИНФОМРЕЖА Янев.

Той е оптимист за резултата на местните избори наесен.

"Досега винаги съм бил народен представител от Благоевградски регион и в Сандански съм получавал най-голяма подкрепа. През 2009 г. бях мажоритарно избран депутат с гласовете на 8 000 жители на Сандански, като победих и ГЕРБ, които тогава бяха на гребена на вълната", аргументира се Яне Янев.

Според него, за да може в курортния град да се направят големи, смислени и решителни реформи, които да превърнат Сандански от град в застой в град с икономически растеж и напредък, на РЗС е необходим силен вот – избор още на първи тур и мнозинство в Общинския съвет.

"РЗС е най-подготвената политическа сила в Сандански. Имаме 23-ма кандидати за кметове на кметства. Имаме листа за общински съветници, която впечатлява с професионалисти и експерти - хора, които тежат в гилдията и съсловието, в което работят, и никога не са били свързани с този местен парламент, с този кмет и с тази общинска администрация", посочи още той.

По думите му в Благоевград партията ще подкрепи Атанас Камбитов за втори мандат като успешен кмет, но ще излезе със самостоятелна листа за общински съветници. 

За другите общини кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат обявени до две седмици.

Междувременно от пресцентъра на партията съобщиха, че от днес Яне Янев, който е съветник на премиера Бойко Борисов, излиза в неплатен отпуск, за да може изцяло да се посвети на подготовката и организацията на местните избори.

От РЗС бяха категорични, че ще работят активно за отстраняване на така наречените "кметове феодали" и в момента разработват с правни, финансови и съдебни експерти антикорупционна програма за местното самоуправление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK