Яне Янев дава 100 дни на новия директор на ОД МВР в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Лидерът на партия „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев дава 100 дни на новия шеф на Областната дирекция на полицията в Благоевград Георги Костов да остане на ръководния пост. „Ще чакам 100 дни, след което ще бъда безкомпромисен и ще сторя това, което направих с бившия директор Йордан Кочев“, коментира Янев на пресконференция в Благоевград.

Според партийния лидер парашутизмът в структурите на МВР ражда рецидиви и безумия. „Парашутизмът дава възможност за създаване на лобита вътре в МВР, както и за прокарване на  софийски интереси, свързани със столични групировки – или от сивия сектор, или от ъндърграунда“, заяви Янев.

„Как може Цветан Цветанов да лъже от парламентарната трибуна като циганин на ромска сватба“, пита се лидерът на РЗС, визирайки отговора на вътрешния министър на парламентарния контрол миналия петък по повод назначаването на Георги Костов за директор на полицията в Благоевград. Тогава Янев разкритикува Цветанов, че на ключови позиции се назначават полицаи, които нямат качества, но са персонално и партийно лоялни към ГЕРБ.

На кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев Яне Янев пък даде двумесечен срок за отговор на три негови питания: бил ли е щатен комсомолски секретар, свързан ли е родът му с БСП и Държавна сигурност и като управител на фирма "Ирис интернешънъл" на колко души от Благоевград не е изплатил заплати за работата им в Германия.

По отношение на прогнозните резултати от президентските избори Янев заяви: "Само в България има такова чудо - да се предрешат победителите в изборите още преди началото на предизборната кампания.

 

КОМЕНТАРИ

kozar ot Bojdovo16:32 - 14.09.2011
Мали гяте ела си при назе да имам наследник за козите ни на селото.Ки осиротеят милите язе съм веке стар ...нали затова преди време те учиаме !
koi15:07 - 14.09.2011
Яне ти като какъв даваш 100 дни направо незнам.Ти партия нямаш акъл даваш.ай сиктир
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK