Яна Маринова, Орлин Павлов и Криско - част от спектакъла „Девойка Кюстендилска пролет“

Снимки: Община Кюстендил

На 16 март от 19:00 часа на пл. ”Велбъжд” ще се проведе 53-ият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът се провежда в три кръга - официални тоалети, танцово дефиле и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които ще дефилират тази година, са 14 на брой и са на възраст между 16 и 18 години.

Водещи на спектакъла ще бъдат носителите на призa „БГ модна икона“ за 2018 г. - актрисата, участвала в едни от най- добрите български и чужди филмови продукции през последните години  - Яна Маринова и Орлин Павлов -  певецът, покорил не само музикалните сцени, но и превъплътил се в едни от най-запомнящите се актьорски роли в модерното българско кино и малкия екран.

Преди да стане ясно коя е носителката на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019, на сцената ще се качи един от най- обичаните изпълнители, продуцентът и хитмейкър - Криско.

Журито се състои от всички носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.

Момиче на публиката по традиция се избра чрез SMS – гласуване. Всеки, който желае да подкрепи фаворитката си, може да го направи на кратък номер 1925 с текст: буква P и номера на момичето фаворит от 1 до 14. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Победителката в "Девойка Кюстендилска пролет“ 2019 ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Община Кюстендил подарява на всички участнички официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK