Петима с обвинения за трафик на мигранти към Сърбия и Западна Европа

Снимка: Infomreja.bg, архив

Групата ръководела майка на две малки деца

При съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ГДБОП и СДВР в Пловдив и София са задържани петима души за трафик на мигранти. Членовете на престъпната група са арестувани на 17 октомври 2019 година, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“.

При извършените претърсвания в пет имота в столицата и един в Пловдив, както и в леки автомобили, ползвани за престъпна дейност, са намерени и иззети голям брой мобилни телефони и сим карти, с които групата е координирала действията си по превеждането на чуждите граждани през границата, подпомагането на пребиваването им и извеждането им от страната. На един от адресите е намерена и иззета марихуана.

С определение на Специализирания наказателен съд от 19 октомври 2019 година на двама от участниците е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на двама е определен „Домашен арест“ и на един – „Подписка“.

За смятания за ръководител на групата – българска гражданка, съдът определи  мярка „Домашен арест“, за да има възможност да полага грижи за двете си малки деца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK