Пътят за хижа Вихрен остава затворен до края на ски сезона

Снимка: Infomreja.bg

През зимния туристически сезон пътят се пресича от ски писти

Пътят за хижа Вихрен остава затворен до края на ски сезона.

Със своя заповед кметът на Банско забрани движението и паркирането на пътни превозни средства важи за пътя от Банско - х. Вихрен, от местност „Шилигарника“ (първи паркинг) до хижа „Вихрен”, за периода от 01.12.2019 г. до 20.04. 2020 г.

Да се обособи т.нар. „ухо” за обръщане на движението на ППС в района на местност Шилигарника”, (първи паркинг), нареди още кметът Иван Кадев.

През зимния туристически сезон пътят се пресича на няколко места от съществуващите ски писти, функциониращи в зимния период от декември 2019 г. до април 2020 г. Поради това възможно възникване на опасност за сигурността на движението. Тази опасност съществува до преустановяване функционирането на ски – пистите в края на зимния туристически сезон.

Наред с това, през този период в пътния участък при първи паркинг в местност Шилигарника, се струпват множество пътни превозни средства, което води до образуване на задръствания. В резултат на това и предвид метеорологичната обстановка през този период, достъпът на МПС на Спешната медицинска помощ в случай на нужда при инциденти се възпрепятства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK