Пътят през Попови ливади за Сандански е проходим. Снегонавявания спряха децата от училище

Снимки: Личен архив

Машини чистят непрекъснато прохода „Попови ливади“. Пътят за Сандански е проходим при зимни условия.

„Машините работят непрекъснато чистят пътя, но не хвърлят пясък и луга. Чакат снегът да спре да вали“, съобщиха почиващи и собственици на къщи и хотели в село Попови ливади.  

Те коментираха, че навалелият сняг е превърнал красивата местност за първи път през тази зима в истинска снежна приказка и гледката през топлата хотелска стая е приказна.

„От местността Момина кула край Господинци нагоре за Банско и Разлог пътя е отвратителен, не е почистен изобщо и пътуването е повече от ужасно“, съобщиха за ИНФОМРЕЖА читатели, пътуващи по това направление.

В самия град Гоце Делчев пътната обстановка е също услонена в следствие на непрекъснатия снеговалеж и силен вятър.

Снегопочистващата техника е на крак от ранни зори. Чистят се пътищата от непрекъснатите навявания на снега, който е вече около 20 см.

Близо 30 см. е снегът в община Сатовча, където също от рано сутринта техниката почиства основните пътни артерии.

„Ако така продължава да вали до довечера, ще навали повече от половин метър“, коментират сатовчанци.

Междувременно стана известно, че, кметът на съседната на Сатовча община - Доспат - Елин Радев, от днес е обявил тридневна дървена ваканция за учениците, заради лошите метеорологичните условия в родопската община, изразяващи се в силен вятър и снеговалеж, които образуват снегонавявания.

"В сряда и четвъртък се очакват много ниски температури, нека децата да бъдат по домовете си и по-добре е да не пътуват при тези условия и да не излизат навън“, е мнението на управника на Доспат, чието решение е съгласувано и с началника на Регионалното управление по образование в Смолян.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK