Пътят от Шилигарника до хижа Вихрен без автомобили

Снимка: Infomreja.bg

Със заповед на кмета на Банско за периода от 21 юли до 30 август временно се затваря за движение на МПС пътя от м. Шилигарника до хижа Вихрен. Забраната важи за часовия интервал от 09.00 до 16.00 часа, като не се отнася за МПС със специален режим на движение, съобщиха от общината.

Участъкът от пътя Банско - х. Вихрен се намира на територията на Национален парк "Пирин" и в летния туристически сезон е изключително натоварен от пътни превозни средства, групи от пешеходци, туристи и велосипедисти.

При струпването на множество МПС и преминаващи туристи, в посочения участък се създават реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникването на пътнотранспортни произшествия. В пътния участък се образуват и задръствания, които възпрепятстват евентуалния достъп на автомобили на Спешна медицинска помощ и други специализирани автомобили, в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината, се посочва в заповедта за въвеждането на временната забрана за движение на МПС. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK