Вирусът в България "е дошъл" преди КОВИД

От "достоверни източници"

Огледалото никога не лъже

Днес Районната прокуратура в Елин Пелин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.Т. за извършено от него престъпление по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс, който гласи предаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога.

Около 13:20 ч. на 30.03.2020 г., в обособена група на с. Габра в община Елин Пелин, в социалната мрежа „Фейсбук“, обвиняемият публикувал текстово съобщение на червен фон, гласящо: „В селото вече имаме болен!! Пазете се!!!“ Деянието е било извършено в условията на извънредно положение, обявено на 13.03.2020 г. с Решение на Народното събрание на Република България за цялата страна, във връзка с разрастващата се пандемия от коронавирус (Covid - 19).

От съда съобщиха още, че 26-годишният мъж вече е попадал под ударите на закона.

Т.Т. са инициалите на образа зад екрана на телефона, който има маска не защото го е страх от вируса, а защото е по-лесно да се скриеш в социалното пространство, отколкото да бъдеш открит в реални живот – първо пред близките и приятелите си, а след това към цялото общество.

Пандемията „Анонимност на професорството“ нападна България много преди КОВИД да възникне като бактерия с 19 корони върху нея. Не случайно фейсбук е многоликото поле на социалната война и изолация, в което думите, понякога втрещяващо неграмотни и нелогични. Българинът отпреди Зукърбърг да намери формулата за косвено виртуално общуване, вече е давал акъл на сънародниците си как да живеят, а той самият се е прибирал в далеч неуредения си от проблеми дом, в който единствената светлина е тази на полуизгорялата крушка в студента стая. Преди карантината българинът сам е предприел социална изолация от себеподобните си, определяйки ги за „не на неговото ниво“, „простаци“, „тъпанари“. Но тоя, който бие тъпана, всяка сутрин щом се събуди – влизайки във фейсбук, е именно изолиралият се от обществото, който обаче носи гордо титлата „социален“, защото все пак има профил. Неговият профил обаче е много рекламен. Българинът качва сентенции от книги, които никога няма да прочете, както и мъдрости от сорта „Мачкай, за да те уважават“, въпреки че всеки път когато чуе за убита от домашен насилник жена пише на стената си: „Е@ати, боклука, никога не бих ударил жена, принцип ми е!“. Това е същият този българин, който беше заразен от пандемията да коментира, че политиците са боклуци, да пожелава смъртта на Борисов и потеклото му, както и да отбележи, че „По Бай-Тошово време такива неща нямаше!“. Българинът обича да показва солидарност и патриотизъм, но отново дистанционно. Задължително има поне една снимка с българското знаме, понякога и хителеро-нацистки символи, на 3-и март пише: „Честит празник на всички българи у нас и по света“, а в извън рекламно време коментира: „Е ги – не се наядоха, аз роб няма да стана никога да Ода да кОпам на англичаните полетата“. Задължително, за да бъдеш част от фейсбук българската ДИСТАНЦИРАНА общност, трябва да „бъдеш Сибир“, „Шарли“, „Австралия“. Това си е част от сплотеността на народа ни, но само при изолация един от друг на разстояние един телефон и няколко мегабайта.

Българинът по време на пандемия е по-продуктивен на идеи от учените от Берлин до Китай и обратно, които търсят ваксина. Т.Т. и производните му търсят сензацията и задължително КОЙ не е разболял – „Аз ако бях болен, щеше да си напиша“, но ако тестът на същият този е с +, след 14 дни ще ви каже: Кой, бе, аз ли?! Глупости, аз не съм болен!“. Българинът по време на епидемията задължително е мерило за закона и морала в обществото. Този забелязва кой е без маска, въпреки че самият той допреди дни снимаше шише ракия и пишеше: „Борим вируса“. Българинът винаги има информация от свои хора. Той е почти разселващ журналист с канали в спешните центрове, РПУ-тата и най-вече някоя мухлясала хирургия, в която КОВИД се е зародил, преди Китай да е чул за него. „На мен ми каза един мой познат“ – задължително българинът пази в анонимност лицето с многото информация, защото знае важността на това „да си вътре в системата“. Ако от Щаба броят на заразените е 10, то българинът знае поне още 15 души от своя и съседния град, които са заразени, ама се крият.

Българинът не е за подценяване и в „другата“ информация – той е абсолютно насяно, че първо – КОВИД е наказание, изпратено от Бог за всички грешници на земята. Затова е много важно, въпреки че е  стъпвал само 2 пъти през живота си в църква, сега – когато е „забранено“, да отиде и да олиже лъжицата за причастие заедно с още 20 души. Второ – българинът знае, че Ванга го е предрекла, както и безводието в Перник, както и Чернобил, както и името на сина му. Трето - българинът знае, че това е Трета световна война, КОВИД е биологично оръжие за насаждане на новия световен ред, за подчиняване на бедните от богатите. Това е факт и българинът, въпреки че не е наясно с понятия като геополитика, национална сигурност, суверенитет и др. такива, той е на интелектуално равнище на Хитлер, Сталин и Чърчил – наясно е с икономиката и външната политика, не само на страната си, но и на съседните на Балканите, защото „ти к‘во си мислиш, та тия са кат‘ нас – даже по-зле, ама се правят“.

Социалната мрежа е отдушникът за разкриването на целия този талант, ум, анализ и искрен опит през цели 30 години, от който 15 прекарани изцяло под опеката на родителите. Фейсбук е попивателна на всяко едно менени и недоверие, изказано към ръководните органи, източник на информация и мотивация за споделяне на мисли, които в реалният живот, ако бъдат чути, ще бъдат и осмени.

Пандемията не затвори българина, той си бе затворен и преди това, отново пред екрана, отново в дома си, сега обаче се възбудиха страстите за търсене на начини да се оплюят и избегнат ограниченията. Не стига, че шефът те мачка, жена ти не те изслушва, децата не те зачитат, остана само фейсбукът, който е единственият музей на хиоронови устни и изкуствени мозъци.

В Банско млад мъж снимал как хората се разхождат по улицата – някои с, други без маски.

В Плевен пък жена получила паник атака, защото така се трогнала от Мутафчийски, че щяла „да умре“.

В София винаги правителството е виновно.

В Ямбол пък питали дали ако се тестват, няма да се заразят с ХИВ.

Сърдите се на жълтините, та нали вие ги четете...

Българинът днес ще е обществото утре, защото такова е възпитанието и генетиката на следващите поколения. За тях отново фейсбук ще е трибуна за мисли, а пред бялата дъска в училище знанията ще струват за -2.

Т.Т. е българинът, който не обича да му давате акъл, не се и хабете, защото да даваш хляб на сит е също толкова безсмислено, въпреки че той се е нахранил с помия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK