Полиция нахлу в централата на "Макдоналдс" във Франция

Източник: GettyImages

Френската полиция е нахлула във френската централа на „Макдоналдс” и е иззела документи през миналата седмица като част от разследване на данъчни измами, съобщава „Франс прес”. 

Агенти от спецзвено, разследващо корупционни, финансови и данъчни престъпления, е претърсило помещенията, намиращи се западно от Париж на 18 май, взимайки със себе си документи на компанията, уточнява полицейски източник. 

Френските власти подозират „Макдоналдс”, че незаконно са укривали данъци, като са прехвърляли печалби към Люксембург, където е седалището на европейската централа на компанията и където корпоративните данъци са много по-ниски. 

Финансови прокурори са започнали предварително разследване срещу френското подразделение на „Макдоналдс” в началото на тази година, след като представители на синдикатите подадоха жалба срещу компанията за организирано укриване на данъци. 

Няколко мултинационални компании бяха подложени на остри критики за това, че плащат изключително ниски данъци чрез пренасочване на приходи през границите в често сложна мрежа от финансови договорки.

Във вторник френската полиция и десетки компютърни експерти нахлуха в парижките офиси на Google, също заради разследване на данъчни измами. Американският интернет гигант вече е заподозрян за укриване на 1,6 млрд. евро данъци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK