Направиха първа копка на завод за протези в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

На парцел от над 44 000 м² ще се изгради модерна производствена и складова сграда

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов, присъства на „първа копка“ на завода за протези.

Дейностите по изграждане на новия завод на "Оттобок Манюфекчъринг България‘" ЕООД в Благоевград започнаха на 17 август 2020 г. Поради коронавируса и мерките взети спрямо него, церемонията по „първата копка“ за полагане началото на реализиране на инвестиционните намерения на компанията се отложи за 04.09.2020 г.

В прессъобщение от дружеството споделят: „Въпреки трудните времена, ние не загубихме нито ден, според глобалните разчети за реализация на инвестиционните ни намерения и започването на производствена дейност в Благоевград“, заяви управляващият директор на „Оттобок Манюфекчъринг България“ ЕООД Стоян Стоянов. "Бихме искали да благодарим преди всичко на кмета г-н Томов, който подкрепи нашия проект от самото начало. Също така искам да изтъкна доброто сътрудничество и добавената стойност към нашите намерения на нашите партньори от „Дрикон“, „Дайра-М“, „Иво Петров - Архитекти“ и Бараж Груп ЕООД.“

На парцел от над 44 000 м² ще се изгради модерна производствена и складова сграда с двуетажно административно крило.

В последствие на площ от над 12000 м² ще се произвеждат медицински изделия за цял свят. Вече са наети 55 служители. В последствие между 280 и 300 човека ще намерят работа в новия завод.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK