Пътните полицаи в Кюстендилско със седем нови автомобила, връчват веднага електронните фишове

Снимка: МВР

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски проведоха тази вечер работна среща с ръководството на ОДМВР – Кюстендил. 

По време на нея бяха отчетени резултатите от специализираната операция за противодействие на ковенционалната престъпност. Стана ясно, че до момента са задържани 18 извършители на престъпления. 

Бяха направени анализи и представени предприетите мерки за ефективно противодействие на престъпността в малките населени места.

Полицейската дирекция в Кюстендил ще получи седем нови автомобила, информира Бъчварова. Те ще бъдат добре оборудвани, което ще дава възможност на пътните полицаи да връчват веднага електронните фишове.

С осигурената техника се очаква постигането на по-качествена и прецизна полицейска работа.

Ще бъдат назначени допълнително и сътрудници по охраната, които имат предишен опит и това е съобразено с конкретните нужди по места. Те ще имат функции по охрана, а полицаите, които са изпълнявали тези задачи, ще могат да работят на терен, поясни силовият министър в оставка.

По думите на Бъчварова както в Кюстендилска област, така и на повечето места в страната се наблюдава тенденция към спад на конвенционалната  престъпност. За изминалата година ОДМВР-Кюстендил отчита с 13 процента ръст на разкриваемост в сравнение с 2015 г.

Министър Бъчварова предупреди, че стартиралата операция не е кампанийна. Тя ще бъде с постоянен ангажимент, за да се постигне ефективно противодействие на конвенционалната престъпност.

Припомни, че, водено от този подход, МВР работи от лятото в тясно взаимодействие с местната власт и ефектът от това вече се усещал. 

Екипът в Кюстендил, който отговаря за контрола по пътищата, е малък на брой, но дава много добри резултати, заяви гл. комисар Христо Терзийски. Той подчерта, че по линия на пътната безопасност Кюстендилска област отчита положителни показатели – по-малко произшествия, по-малко ранени и най-важното - по-малко жертви.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK