Пътна полиция отчита хиляди глоби през юли и август

Снимка: Infomreja.bg

Само от 1-ви до 24-ти август тази година са издадени повече от 127 000 акта

Хиляди повече нарушители по пътищата през юли и август. Това сочат данните на Пътна полиция, с които NOVA разполага. Въпреки това положителното е, че жертвите от катастрофи намаляват, в сравнение с миналата година. Заради многото нарушители полицията засилва контрола в цялата страна. 

Само от 1-ви до 24 август тази година са издадени повече от 127 000 акта, което е с 12 000 повече спрямо същия период на миналата година. Като почти половината от актовете, издадени през август 2020-а са за превишена скорост.

През юли тази година нарушителите са били още повече. Издадените актове са близо 175 000, което е с около 23 500 повече спрямо юли миналата година. 

А въпреки хилядите нарушения, добрата новина е, че пострадалите и загиналите при катастрофи са по-малко. Например - за август у нас са станали 595 катастрофи. Загиналите са 48, а ранените 753. Миналата година през август живота си при пътно транспортни нарушения са загубили  58 души, а ранените са били 885. 

„Най-честите нарушения, тенденцията е за неспазване на предимство, дистанция и несъобразена скорост. Това са и основните причини за настъпване на ПТП”, обясни Иво Писанов от Пътна полиция.

Той добави, че трафикът се е върнал към нормалните си стойности. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK