Пътна полиция и АПИ с апел към шофьорите: Спазвайте правилата за движение

Снимка: МВР

Ремонтите, които се извършват в момента по АМ "Тракия", трябва да приключат до края на юни. По АМ "Хемус" два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон.

Те са при 19 км с. Потоп, както и при тръбата на тунел "Витиня", уточниха от  Агенция „Пътна инфраструктура“. Очаква се много засилен трафик през летния сезон.

Направена е организация на движението за спиране на тежкия трафик и реверсивно движение. То ще се приложи при 19 км на "Хемус" и на "Тракия" от 13 до 15 км и при 20 км.

На практика това означава, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата до събота, а в неделя – това ще ес случва за прибиращите се обратно, разясни Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ.

Главен инспектор Калоян Драганов от ГДНП добави, че служителите на Пътна полиция ще подпомагат водачите на тежкотоварните превозни средства и ще ги насочват към местата за спиране.

Той допълни, че още на граничните пунктове на чуждестранните водачи ще се раздават листовки, преведени на няколко езика, с правилата и ограниченията за движение по пътищата на страната, както и санкциите за нарушения.

Апелът към всички шофьори е да спазват правилата за движение и  да бъдат толерантни.

 

КОМЕНТАРИ

Бисер Тюфекчиев14:42 - 30.05.2019
Ние обикновените хора , спазваме правилата ама вие неги спазвате , на вас полицията и вашите коли неса изрядни и не спазвате правилата
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK