Видеокамера пази натоварен участък в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

Статична камера, която да следи за движението на автомобилите по главен път Е-79 в района на автокъщите в Дупница, ще бъде поставена идната седмица. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът на Община Дупница Крум Милев.

“Имахме няколко теми, по които коментирахме на заседанието на Комисията по безопасност на движението. Тази отсечка е една от трите най-натоварени в България със среден поток на денонощие от над 10 хиляди автомобила. Там е усложнена пътната обстановка и затова се стига често до ПТП-та. Направихме оглед заедно с Областно пътно управление и КАТ-Кюстендил на участъка и освен монтирането на допълнителни знаци, ще се монтира и активна камера, която ще заснема тези, които нарушават законите”, обясни Милев.

Съоръжението ще бъде монтирано на отбивката за село Пиперево и ще хваща само едната посока. “В разговори сме за поставяне на още една камера, за да има контрол и на движещите се в другата посока. Тя ще бъде монтирана на по-късен етап на разклона при Блатино”, допълни на пресконференцията Милев.

Комисията е решила да бъдат взети мерки и в района на бившия магазин “Меджико”. Там също не са малко произшествията, като само преди по-малко от месец, на това място шофьорка от Гоце Делчев летя с автомобила си 30 метра, но в крайна сметка оцеля със спътничката си.

“Ще бъдат монтирани по-високи мантинели, както и големи указателни табели, които да привличат вниманието, че следва опасен и остър завой. Ще се възстанови и маркировката в района”, допълни Милев.

Нови 4 повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат направени в Дупница е решила още комисията. Две ще бъдат поставени на ул “Патриарх Евтимий”, една в района на градинката “Левски”, както и в жк “Бистрица”. В най-големия квартал на града ще бъдат допълнително монтирани 4 подвижни легнали полицаи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK