Пътеката на смъртта! Свидетелски разкази от мястото на инцидента в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Трагедия в опустошителни размери разтърси Благоевград тази сутрин със смъртта на Фатиме Колашова от белишкото село Дагоново.

Първокурсничката отива на лекции, когато камион, натоварен с пясък, я блъска на пешеходната пътекта пред пицария "Бонжур" на ул. "Славянска".

Служителите от пицарията дори не са видели какво е станало. Разносвачът от фирмата видял, че пристига линейка и полиция. Тогава осъзнават, че става дума за инцидент. 

Фатиме е от много добро и уважавано семейство. Баща ѝ е учител в "Св. св. Кирил и Методий" в Белица. 

На мястото на инцидента има множество студенти, магазинери от околните обекти и хора, живеещи наоколо. Момичета, преминаващи случайно през улицата, плачат. Група от студентки се е събрала край общежитията. И те отивали на лекции. След като разбраха, че момичето е от техния край, започват да звънят на познати. Възрстни жени коментират: 'Жалко! Отиде си едно дете, защото карат като луди тука!".

Докато тече разследването, два автомобила не спазват огражденията от полицейските ленти. И на двамата шофьори им бяха съставени актове.

Комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР в Благоевград, съобщи, че е взета проба за алкохол на водача на камиона, която е отрицателна. Мъжът бе задрържан и отведен с полицейска кола. Скри лицето си с якето.

Камионът буквално е преминал през момичето като тежестта му е повече от 20 тона. По първоначална информация тежкотоварният автомобил е собственост на фирма "Кенеди метал". За ИНФОМРЕЖА бе отречено категорично от собственика на фирмата, че камионът не е техен.

В Благоевград подобна трагедия не е имало от 1977 г., когато градски автобус номер 2 помита на пешеходна пътека в района на джамията студентка.

Комисар Хаджиев уточни, че в хода на досъдебното производство ще се изяснява къде точно е блъснато момиччето - на тротоара или на самата пътека. Има камери, от които ще се вземат записите, също и свидетелски разкази, каза Хаджиев. Към момента доказателствата сочат, че ПТП-то е станало на самата пътека. От експертизите ще стане ясно и каква е била скоростта на водача. 

"Както виждате има обозначени пешеходни пътеки, има знаци, има и полицейски контрол, който се осъщестява ежедневно, но за жалост се случват и такива инциденти", каза директорът на полицията.

Студентките от Белица пък коментираха, че момичето е първи курс, не познава добре града и натоварения трафик. "В Белица и селата всеки си пресича, където си иска. Там нямаме и шофьори, които карат така бързо!".

 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK