Пъстра палитра от изпълнители и богато шоу на тазгодишния „Пирин Фолк”

снимка: infomreja.bg, архив

Тази година желаещите от чужбина да се включат във 21-вото издание на "Пирин Фолк" е голямо. На кастинга в София, който се проведе през месец май, своето право за участие извоюваха певецът от Щип  Васил Чамов – участник във фестивалите „Цветници” и „Валандово”. По линия на квотите във фестивала ще участва и младата и атрактивна изпълнителка от гр. Скопие Даниела Темелковска, както и водещият певец на Македония Петар Нечовски.

В конкурса за песни два от дуетите са смесени българо-македонски. Единият - Владислав Вълчев и Милица Кузмановска, ще изпълни песен на първия акордеонист на Македония Милан Завков, който ще бъде представен и в авторската вечер на 06.09.2013 г. в Културния дом в Сандански заедно с проф. Стефан Драгостинов – председател на фестивалното жури, а вторият дует, съставен от Цветелина и Блаже Богев от гр. Кавадарци, ще изпълни нейната песен „Посланици на любовта”, която е призив за ново начало в отношението между творците на България и Македония и според специалистите ще бъде един от хитовете на фестивала.

Третият дует в Конкурса за песен включва две млади момичета на 17 и 18 г. – Събина Бонева и Невена Пейкова , която спечели първа награда за изпълнител миналата година. И двете  учат в Музикалното училище в София и представят песента на младия изключително талантлив композитор от гр. Лом Петър Алексиев по аранжимент на нашумелия напоследък аранжор Алекс Нушев.

По традиция песни в конкурса представят и утвърдени изпълнители като Лили Цветкова, Денислав Кехайов, Ангелина Милева, Христо Косашки, Васил Вълканов, Панайот Панайотов, Илиян Михов – Баровеца, Таня Скечелиева, а върхът тази година ще бъде победителката в първия MUSIK IDOL на България Невена Цонева.

Някои от композиторите са поверили своята песен на млади, но талантливи изпълнители като Йордан Марков, Пепа Жечева, Ива Йорданова, Виктория Стефанова, Евелина Александрова, Петър Кабов, а изненада за женската аудитория ще бъде откритието на продуцентска къща „Карагьозов продукшън” - атрактивният Велизар Илиев, който ще стопли женските сърца с песента „Любовта остава”в стил Борис Дали.

 В раздела за вокални групи ще мерят сили „Звън” от Севлиево, „Розов свят” от Стара Загора, „Мегдана” от Благоевград и дует „Кристиана и Невена” от Пловдив. Повторно е участието тази година на Трио „Звън” от Севлиево и ВГ „Розов свят” от Стара Загора, които миналата година спечелиха втора награда и тази година са устремили към първата с песента „Павле ми пие” – авторска разработка на творческия тандем Тодоров-Костов от града на липите.

По традиция както всяка година, така и тази фен клубът „Пирин фолк” от с. Калояново, Пловдивско, ще опъне палатков лагер в края на парка в близост до Летния театър. Същото имат намерение да сторят и пламенните почитатели на младия певец от Силистра и членове на неговия фен клуб „Йордан Марков”.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK