Първолаците от училището в Дебрен посветиха два дни на Празника на буквите

Снимки: ОУ „Св. Климент Охридски" - с. Дебрен

Двудневни красиви и много емоционални тържества под мотото "Аз вече съм грамотен" се проведоха в четвъртък и петък в ОУ „Св. Климент Охридски" в гърменското село Дебрен.

Основните виновници за хубавия цветен празник бяха двата класа първокласници, общо 41 деца, които заедно с прекрасните си учителки Йорданка Ралева, Сълзетка Чаушева, Сафейка Пачеджиева и Елмира Бекирова  отпразнуваха Празника на буквите и смело заявиха пред родители, баби, дядовци и любимите си учители "Аз вече съм грамотен". 

И двата празнични дни преминаха с красиви тържества, посветени на буквите и много песни, танци и рецитали, които децата бяха подготвили специално за празника, за да покажат, че вече могат свободно да четат, пишат и смятат. 

Два дни училището заради празненствата на първолаците бе изпълнено с много гости, музика, повече отвсякога детски глъч и красиво облечени като пролетни цветя деца. 

Директорът и помощник-директорът на училището - Верхад Топчиев и Верхад Ислямов, връчиха на любознателните първокласници грамоти, книжки и подаръци за спомен от вълнуващия Празник на буквите, който повече няма да се повтори, защото те вече са грамотни. 

И двата класа първокласници от училището в Дебрен бяха изненадани с красиви торти, подарък от ЕТ „Любомир Павлов", а след тържеството майките им ги заведоха на празнична почерпка в местни заведения, където празникът продължи. 

 

Малката Есил Вранчева, която преди дни дебютира на голям концерт на сцената в Гоце Делчев, пя на големия Празник на буквите заедно със съучениците си
Два дни училището в Дебрен бе с широко отворени врати за многото родители и гости, които се увериха, че децата им са в добри ръце
Директорите Верхад Топчиев и Верхад Ислямов поздравиха учителките на първокласниците за отличната подготовка
Директорът Верхад Топчив връчи грамоти на всички първокласници и ги похвали за усърдността им в учението
Учителките Йорданка Ралева и Сълзетка Чаушева получиха заслужена похвала от директора Верхад Топчиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK