Първокласниците от Хаджидимово отбелязаха празника на буквите

Снимки: СУ "Никола Вапцаров"

"Празник! Празник е страхотен!

Ставам аз човек грамотен!

Дълго чаках този ден!

Празник е за мен!"

С тези думи най-малките ученици от СУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово гордо заявиха пред  своите гости, че вече могат да четат и пишат.

Разказаха в стихове историята на буквите и с много мъдрост трябваше да решат спора между звуковете - кои са по важни - гласни или съгласни.

С много песни и усмивки те доказаха, че „този ред не се пропуква, той е точен като буква – буква А го оглавява, буква Я го увенчава.

Може би много хора не са чували думата „Каваларий”,но първокласниците на г-жа Елена Караянева и г-жа Анче Терзиева знаят, че на гръцки означава „ГРАМОТЕН  ЧОВЕК”. Затова всеки ученик получи за награда грамота и медал със званието Грамотен.

На празника присъстваше и цялото ръководство на училището - директорът Мариана Боянина, заместник-директорите Петрелийска и Воденов.

Мариана Боянина пожела на учениците да бъдат здрави и много трудолюбиви, защото пътят на успеха невинаги е равен. От името на ръководството подари  на всяко дете книжка с приказки.

От името на родителите малките грамотничета бяха поздравени от отец Георги Кумбаров, който им каза, че науката е тази, която ще ги води към сбъдване на мечтите и духовното им израстване като големи хора.

Родителите поднесоха своя подарък – голяма географска карта на България, с пожелание децата да опознаят и обичат своята родина България.

Накрая Караянева припомни, че април е Месец на Земята и благодари на родителите за подкрепата им на инициативата „да засадим дърво”.

”Нека това бъде нашето дръвче и както то расте нависоко,така да растат и нашите стремежи за  сбъдване на мечтите", си пожелаха всички.

Първокласниците посадиха дръвчето  в училищния двор.

Празникът завърши с вкусна изненада – торта книга.

Още на следващия ден на децата в клас гостуваше местния поет и краевед Александър Косаков, който им задаваше забавни гатанки и представи книгата си „Слънца от юг”, която всяко дете накрая на срещата получи като подарък от автора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK