Първокласници от Първо ОУ с незабравим Ден на бащата в ГПУ-Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

Незабравим ден в седмицата, посветена на бащата, прекараха първокласниците от класа на учителката Алтънка Сотирова-Давидова в Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев. Емоциите на малчуганите съпреживяха и голяма част от техните майки и бащи, които бяха с тях в Граничното полицейско управление.

Мероприятието за целия клас на сина си Стоян организира граничният полицай Димитър Гюрганчев, който наистина успя да спечели сърцата на всички първокласници с показаното от него и колегите му. 

Децата с интерес разгледаха помощните и технически средства, използвани от полицаите за охрана на държавната граница, както и демонстрация със служебно куче.

Всички бащи получиха грамоти "Баща на място“, сред които бе и заместник-кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев. Той също има първокласник в класа на Алтънка Сотирова-Давидова. Събитието не пропуснаха и активните майки на учениците Елена Нуркова и Алина Бакалова, които уважиха с присъствието си както своите деца и тяхната учителка, така и изключително мъжката и достойна професия на граничните полицаи.

За четвърта поредна година втората седмица от ноември във всички учебни заведения в цялата страна се отбелязва с различни мероприятия Седмицата на бащата. Тази година мотото е "Баща на място" в чест на най-важното място, което може да заеме всеки мъж в сърцата на децата си, рамо до рамо с партньорката си.

Национална кампания „Да бъсеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху заначимостта на бащината роля за пълноценното развитие на децата.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа, която се провежда в повече от 40 държави на петте континента. Целта на кампанията е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да се подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK