Седмокласниците от Първо ОУ в Гоце Делчев отлетяха от родното училище

Снимка: Infomreja.bg

Възпитани, знаещи и можещи, те продължават по пътя на образованието

„Използвайте крилете си! Летете!“ С тази красива повеля, израз и на вяра и насърчение, колективът на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев изпрати випуск 2020!

Всички седмокласници – общо 87, завършиха успешно основното си образование и получиха свидетелство за това. Отличниците са 39, от които 16 – пълни.

На старателно подготвеното тържество по повод връчването на свидетелствата, слово произнесе директорът на учебното заведение Людмила Дерменджиева. Тя с радост обяви, че тазгодишните резултати, постигнати на Националното външно оценяване от възпитаниците на училището, са по-високи в сравнение с тези от предишните години. По-високи са и от средните за областта и страната. Най-добре от училищния випуск се е представил Димитър Марчев от 7.б клас, достигнал до 94 точки и по двата предмета – български език и математика.

Всички пълни отличници получиха грамота от името на кмета на общината Владимир Москов. Отличниците бяха наградени с грамота и от своето училище.

В словото си директорът благодари както на учениците, така и на родителите, оказали се на висота в тази необичайна и трудна учебна година.

От своя страна, учениците също благодариха на преподавателите си за грижите, всеотдайността и търпението. А подаръкът, който оставиха за спомен, е оригинален и много подходящ за училището – пейка във формата на разгърната книга, при това с ликовете на Солунските братя Кирил и Методий и с текста на песента „Върви, народе възродени“ – химн на българската просвета.

Вълнуващият празник завърши със заря, която достави истинско удоволствие не само на децата, но и на техните близки, които наблюдаваха тържеството, макар и зад оградата на училището.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Гражданин13:42 - 03.07.2020
Браво!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK