Първо ОУ в Гоце Делчев започна 160-ата си годишнина

Снимки: Първо ОУ

Сегашната му сграда закръгли 90 години

Днес слънчевата сграда на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев за 90-и път се огласи от звънец, който поставя начало на нова учебна година.На тържеството по случай празника бяха дошли депутатът в 44-то Народно събрание Богдан Боцев и заместник –кметът на община Гоце Делчев – Саид Иброш.

Празнично украсеният двор беше изпълнен от развълнувани ученици, родители, учители. Най-нетърпеливи да прекрачат училищния праг бяха първокласниците, които тази година са 77.

В словото си директорката на училището Людмила Дерменджиева с гордост отбеляза най-значимите успехи на училището и призова учениците и учителите смело да приемат всяко ново предизвикателство и да доказват, че работата в екип е пътят към успеха.

„Започва годината, в която ще отбележим едно особено значимо събитие в историята на образователното дело в Гоце Делчев - нашето любимо училище „Св. св. Кирил и Методий“ ще стане на цели 160 години! Съзнавайки каква отговорност за миналото, настоящето и бъдещето са тези 160 години, Ви казвам добре дошли в Първо! – сега и всеки ден, защото зная, че вие сте най-важната част от това училище, носите го в сърцето си! Вие сте неговото настояще и бъдеще! Нека е честита, нека е пълна с усмивки, с успехи и с добри дела учебната 2019/2020 година! На добър час!“, завърши приветственото си слово тя.

 

КОМЕНТАРИ

ЗА СЕЛСКОТО23:02 - 16.09.2019
Кон боб яде ли, директоре? Как не сме разбрали, че в града ни има Университет с прием по специалността "Ветеринарна медицина"? Готино звучи! Цитат: "Какъвто директора, такива и учителите" Уважение и аплодисменти към всички други училища в целия Гоцеделчевски район! Бъдете скромни и за пример!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK