Първо основно училище в Гоце Делчев отбелязва Международния ден за борба с училищния тормоз

Снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

Вече пета година Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев отбелязва Деня на розовата фланелка – Международен  ден за борба с училищния тормоз. Той се провежда винаги в последната сряда на месец февруари.

За да покажат своята солидарност с децата от цял свят, учениците ще бъдат облечени в розови фланелки. През деня на бордовете в училището ще тече тематична и много поучителна презентация, подготвена от членовете на Ученическия съвет и педагогическия съветник Мария Калинова.

Сутринта ученици, учители и родители още на входа ще получат флаери, съдържащи  призиви от Ученическия съвет за доброта и толерантност, и символи – малки розови  тениски от хартия, които, освен призива „НЕ на насилието!“,  отправят и послания за взаимопомощ, даване на прошка, приятелство и зачитане на чуждите интереси.

В голямото междучасие мажоретният състав към училището ще зарадва всички с изпълненията си. След това, както обикновено, учениците ще нарисуват с телата си сърце – символ на любов и доброта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK